Despre
Blogul meu, www.anamariaghiban.ro, e oarecum clona mea virtuală, plăsmuită din cuvinte. E imperfectă, asta e clar! Ca și mine. E locul meu de popas în mine însămi și pe unde mă poartă gândul și simțirea. Tot ceea ce scriu pe blog mă reprezintă pe mine ca om, în primul rând. Scriu despre ceea ce îmi stârnește interesul sub o formă sau alta, mă implic în inițiative care contribuie la dezvoltarea comunității în care trăiesc și promovez doar proiecte, acțiuni, produse în care cred. Îți mulțumesc pentru popasul făcut pe Fascinație!Urmărește-mă pe
-
5 Comments
Maaamăăă, câte mi-au (re)venit în minte când am citit postarea!!! Dar să nu anticipez dinainte, cum ar spune un vecin de-al meu, mutat între timp pe meleaguri sucevene.
1. În materie de muzică și percepția ei de către cei mici nu trebuie să te mire nimic. Până mai anul trecut, gâza mea nu accepta deloc, da' deloc, să-i câte maică-sa, în schimb eu trebuia să-mi desfășor repertoriul (cu multe dintre piesele menționate de tine) la întreaga mea capacitate vocală (am spus vocală, nu muzicală, eu fiind total afon și aton și…de fapt tot ce e cu ”a-” în muzică, eu-s ăla…). Oricum, trebuia să urlu și „Barca pe valuri…” (piece de resistence), și „Melc, melc, codobelc” și „Iepuraș coconaș”, apoi treceam la chestii mai complexe gen „Hora Basarabiei” sau „Bohemian Rhapsody” – imaginează-ți cum mă chinuia pe mine talentu' la piesele astea complicate! Dar rezultatul era invariabil cel dorit: Anca adormea în brațele mele. Cum adormea? De ce adormea cu zgomotul ăla? Habar n-am, singura explicație plauzibilă pe care am fost în stare s-o găsesc este că vocea mea gravă și puternică îmi făcea burta să vibreze, aceasta (burta) se legăna și o legăna și pe Anca, astfel reușind s-o adorm.
2. Multe dintre cântecele menționate de tine i-au plăcut și încă îi plac și gâzei mele. Și mie. Eu, care ascult muzică mai mult decât ascultă Cristina și fra-su la un loc. Ba chiar și cânt muultă din cea care-mi place. Da' cu sonor dat la mic, să nu cadă varu' de pe pereți. Și la duș nu cânt niciodată, că bat vecinii în pereți și câinii încep să urle a pustiu…Ce să-i faci, dacă aveam talent pe cât îmi place muzica, acum scriam de la LA Scala, sau Covent Garden. Dar așa, scriu de la Țigulea…Așa-i la vie, cum ar spune un semi-francofon.
3. Am ajuns în punctul în care începem și noi să spunem „de pe vremea mea”. Și parcă pe vremea noastră muzica, autohtonă și internațională, dera altfel, mai cu emoție, mai cu sentiment (apropo și de articolul precedent). Ca să nu mai spun că melodiile aveau toate mai mult de patru versuri, cu rimă, cu de toate…Bine, erau și excepții, dar acum excepțiile s-au transformat în regulă…Uite-te la plodu' ăla de Bieber (cred că așa se scrie) și ai să vezi că e „creat” pe același tipar cu Take That, Backstreet Boys sau BoyZone de pe vremea noastră. E drept, ăia aveau mai multe versuri de învățat, iar tehnologia încă nu permitea prelucrarea deplină a vocii în studio…Ca să nu mai vorbesc de ce e pe la noi…
P.S. Cu Lara Fabien în concert m-ai rupt în trei jumătăți egale! (pentru alți cititori eventuali – da, știu, sunt două!) Uitasem de el, deși l-am „șeruit” de vreo trei ori pe Facebook…
P.S.2. Gata, că până citești tot ce-am scris aici se schimbă anotimpul…
P.S.3. După ce-l aprobi, am să dau copy-paste la comentariu și-l pun pe blog la mine. Cu mici modificări, iese de un articol :))
Uite că nu s-a schimbat încă anotimpul… murim încă de cald, dar să sperăm că de mâine va fi mai bine…cel puțin așa zic unii.:) Despre muzică se pot spune muuuulte pe blogurile noastre. Spun asta gândindu-mă că amândoi avem totuși gusturi rafinate (o fi trăsătură de famelie, mai știi…:) ), precum și destulă ironie în taste ca să-i punem la colț pe fanii lui d'alde Bieber (da, așa se scrie se pare…) sau pe maneliști (știu, e demodat subiectul, dar eu mi-l reactualizez periodic din cauza vecinilor… și revolta nu mă părăsește nicicând, pentru că țin la timpanele mele).
Așadar, ai și tu dileme de astea existențiale legate de reacțiile neașteptate ale micilor odrasle. Mă bucur că nu sunt o excepție, altfel aș fi început să cred că sunt eu în neregulă. 🙂
Manelele nu sunt „perimate” din punctul ăsta de vedere…să vezi/auzi câte aud eu aici la Țigulea pe „autostrada” din fața porții…când stau cu Anca la jucatul de-a mașina în nisip mai trece câte un „meloman” cu mașina și boxele la maxim reproducând cine știe ce „capodoperă” cu-n vers și trei sferturi…(apropo, uite aici cum se face treaba bună… – http://www.peteava.ro/id-657361-manele-creator-lite-edition).
Da, am și eu dileme, mai mult decât existențiale, tind spre supra-realismul gen Kafka…dar am renunțat la descifrarea/soluționarea lor. Și apropo de a fi în neregulă, să știi că SUNTEM în neregulă, din multe puncte de vedere, dacă te raportezi la trendul (hai că-ți fac și trafic, trend e foarte căutat pe Google) de azi în orice…dar despre asta altă dată, că iar am scăpat boii pe arătură și degetele pe taste…O zi plină de răcoare de la văr'tu!
Anamaria,
am citit pe nerasuflate "ora de muzica" .
Am stat cuminte in banca si am sorbit fiecare cuvant…
Da, copiii sunt extrem de surprinzatori in gusturile
si reactiile lor muzicale !Am si eu o mare iubitoare de Dalida, Mozart si Adele ! Eclectic si amuzant la 3 ani !
Ma bucur sa te regasesc.
Și eu mă bucur să te regăsesc Ofelia! Bizare mai sunt căile internetului, cum s-ar spune. :)) Oricum, cred că ăsta e unul dintre lucrurile care îmi plac în hățișul virtual – sentimentul de surpriză plăcută pe care-l ai când (re)întâlnești vechi prieteni și gândul că în orice clipă cineva cu care te cunoști poate da peste tine, oriunde s-ar (te-ai) afla…