Bună!

Dacă ai ajuns aici, probabil că vrei să afli mai multe despre mine ori poate că e o simplă întâmplare... Cum însă eu nu cred în simple întâmplări, rămân la prima variantă și încerc să îți spun în cele ce urmează câte ceva despre mine și despre ceea ce fac pe aici. Încerc, zic bine, căci autoportretul în cuvinte nu este punctul meu forte. Da, știu, e un soi de paradox – vorbesc mult, scriu mult, despre tot ce-mi sensibilizează sufletul ori îmi provoacă intelectul, însă atunci când vine vorba despre mine însămi, totul devine brusc complicat. Să lăsăm, deci, explicațiile deoparte!

În vremea adolescenței mi-am dorit să devin jurnalist. Apoi, am visat să fiu scriitoare. Am devenit însă profesor de limba și literatura română și mi-am descoperit vocația de a lucra cu tinerii încă din primul meu an petrecut în sistem. Scrisul a rămas marea mea dragoste. Alături de călătorii și de cărți. De aceea (ori din alte motive) mi-am dedicat câțiva ani unui doctorat despre jurnalul intim ca formă de literatură. De scris, am tot scris, tot soiul de texte, fără a urmări vreun scop anume, ori vreo evoluție spectaculoasă, singurul meu reper într-ale scrisului fiind două lucruri simple: să transform în cuvinte experiențe, revelații, trăiri emoții și să mă bucur de felul în care, prin cuvintele mele, cititorii mei își trăiesc propriile experiențe, revelații, trăiri, emoții. În timp am învățat că lucrurile acestea, mici pentru aspirațiile altora, poate, mie îmi dau o satisfacție uluitoare. Și am mai învățat că atunci când ești sincer și vrei Bine, din lucruri mici se nasc proiecte mari, extraordinare.

Anamaria Ghiban

Blogger

Prezenţă în online

În mediul online scriu din 2007. Am colaborat cu egirl.ro, supereva.ro, dar cea mai lungă colaborare și cele mai frumoase experiențe în domeniu le-am avut pe desprecopii.com, unde încă sunt Senior Editor. De foarte puțin timp scriu și pe belva.ro, un proiect tare frumos, în care cred și căruia m-am alăturat cu drag. În curând voi lansa un proiect nou de la care am mari așteptări, parintedeadolescent.ro, iar peste încă ceva timp, va fi lansat 10vzs.com, un proiect inedit dedicat pasionaților de călătorii. Între timp, împreună cu partenerul meu de suișuri și coborâșuri prin viață lucrez la partea de conținut creativ a ceea ce înseamnă wakatech.ro.

Ce fac pe blog

Pe Fascinație scriu din 2012, inițial blogul a fost pe o platformă blogspot, iar din 2016 am trecut pe domeniu propriu, așa, ca să vedem ce iese. De ce scriu pe blog?! Bună întrebare! Atunci, în 2012, când am început, motivele erau doar câteva și le poți afla de aici. Azi, după câțiva ani, aș putea înșira o mie de motive pentru care blogul a devenit parte din viața mea. Ți le spun la o cafea dacă chiar vrei să le auzi.

Blogul meu e oarecum clona mea virtuală, plăsmuită din cuvinte. E imperfectă, asta e clar! Ca și mine. E locul meu de popas în mine însămi și pe unde mă poartă gândul și simțirea. Tot ceea ce scriu pe blog mă reprezintă pe mine ca om, în primul rând. Scriu despre ceea ce îmi stârnește interesul sub o formă sau alta, mă implic în campanii care contribuie la dezvoltarea comunității în care trăiesc și promovez doar proiecte, acțiuni, produse în care cred. De aceea nu fac compromisuri, atunci când vine vorba de a scrie despre un subiect anume ori de a publica ceva pe blog. De niciun fel! Dacă vrei să afli mai multe despre ceea ce scriu și despre categoriile actuale de pe blog, poți să arunci o privire aici. În timp s-au tot înmulțit și probabil că nu mă voi opri neapărat la formatul actual.

Campanii şi proiecte în care m-am implicat

Viața mea de blogger s-a schimbat în mod esențial din momentul în care am intrat pentru prima dată pe blogalinitiative.ro, unde am participat la mai multe campanii pentru bloggeri, în cadrul cărora am trăit clipe frumoase, am cunoscut oameni minunați și m-am bucurat de aprecierea lor. Iar în urma unora dintre ele, au apărut colaborări frumoase și proiecte noi. Și tot în urma lor a apărut interesul pentru Social Media și pentru evenimentele dedicate bloggerilor, pe care încerc, pe cât posibil, să nu le ratez.
Una dintre reușitele de care sunt mândră este titlul de Blogger european obținut în anul 2013, cu o serie de articole cu tematică europeană, pe care le poți răsfoi aici. Despre experiența fabuloasă trăită timp de 3 săptămâni la Bruxelles, în urma câștigării acestei distincții poți citi aici.

Campaniile în care m-am implicat și colaborările pe care le-am avut în ultima vreme nu sunt foarte multe, însă atâtea câte sunt, mi-au adus și mie și celor implicați alături de mine, satisfacții care mă motivează să continui ceea ce fac aici, pe blog.

Ce mă inspiră

Alături de oameni dragi mie, am planuri mari de viitor, care încă dospesc, dar care vor face în curând ochi virtuali. Uneori mă întreb ce sunt eu, de fapt... Scriitoare nu sunt și nici nu aspir la o astfel de ipostază prețioasă, dar îmi place să mă joc din când în când, inofensiv, cu vorbe nevinovate, creând semificțiuni pe care le poți citi aici. Profesor încă sunt și probabil că am șanse să ies la pensie din sistem, dar asta nu mă sperie, căci de acolo, de la catedră și din jurul ei simt că pot să schimb lumea în bine. Despre unele dintre proiectele mele educaționale scriu aici, despre altele poți afla din alte surse. Blogger am început să fiu de ceva timp cu normă întreagă și asta e fantastic pentru mine, însă ipostaza care îmi ocupă în cel mai palpitant și mai fascinant mod viața, full-time, este aceea de mamă a două minuni cu ochi mari și zâmbet de poveste, pentru care înșir câteodată gânduri virtuale și aceea de iubită care după nenumărate lecții pe care viața i le-a oferit la pachet cu suișuri și coborâșuri periculoase, a găsit în sfârșit omul care să o accepte așa cum este, cu toate nebuniile ei și să o încurajeze în tot ceea ce își propune. Ei sunt sursa mea inepuizabilă de energie și de fericire, căci da, dincolo de toate ipostazele în care mă regăsesc, mă consider un om fericit!

Vrei să colaborăm?

Trag cu ochiul în sus și bag de seamă că am scris cam mult, deși am sentimentul că n-am spus mare lucru despre mine, căci asta era ideea, nu?! Dar dacă ai ajuns cu lectura până aici, înseamnă că nu a fost degeaba. În tot cazul, dacă vrei să afli mai multe despre mine și despre proiectele mele, dacă ai o idee frumoasă și te interesează să colaborăm ori dacă pur și simplu vrei să faci un popas nu doar virtual în viața mea, contacteză-mă pe mail contact@anamariaghiban.ro la  sau sună-mă la 074251688. Sunt sigură că împreună putem face lumea mai bună și mai fascinantă!

Materialele de pe acest blog aparțin autorului, iar preluarea acestora se poate face doar cu acordul scris al autorului, cu citarea și adăugarea unui link către sursă.
2012-2019. Toate drepturile rezervate. Anamaria Ghiban
TOP